Excel VBA’daki Range nesnesinin Font özelliği, diğer birçok özelliğe erişim sağlar. Bunun nedeni, Font özelliğinin bir nesnenin kendisini döndürmesidir; “FONT OBJECT”. Font nesnesi, Color özelliği ve Bold özelliği gibi birçok özelliğe sahiptir.

Renk özelliği

Bir Excel aralığının rengini değiştirmek için Aralık nesnesinin Yazı Tipi özelliğini ve ardından Yazı Tipi nesnesinin Renk özelliğini kullanın.

  1. Aşağıdaki kod satırını ekleyin:
Range("A1").Font.Color = -16776961Code language: VB.NET (vbnet)

Açıklama : Bu sayıyı Makro Kaydedici ile buluyoruz. Makro Kaydediciyi başlattık ve bir hücrenin rengini kırmızı olarak değiştirdik. Bunu her renk için yapabilirsiniz!

  1. Aşağıdaki kod satırı tam olarak aynı sonucu verir.
Range("A1").Font.Color = vbRedCode language: VB.NET (vbnet)

Açıklama: vbRed, Excel VBA’da bir tür yerleşik sabittir. İmlecinizi Visual Basic Editor’da vbRed’in üzerine getirin ve başka hangi sabitleri kullanabileceğinizi görmek için F1’e tıklayın.

  1. Aşağıdaki kod satırı tam olarak aynı sonucu verir.
Range("A1").Font.Color = RGB(255, 0, 0)Code language: VB.NET (vbnet)

Açıklama: RGB, Kırmızı, Yeşil ve Mavi anlamına gelir. Bunlar üç ana renktir. Her bileşen 0 ile 255 arasında bir değer alabilir. Bu fonksiyon ile her rengi yapabilirsiniz. RGB(255,0,0) saf Kırmızı rengi verir.

Kalın özelliği

Aşağıdaki kod satırı bir aralıktaki karakterleri kalınlaştırır:

Range("A1").Font.Bold = TrueCode language: VB.NET (vbnet)

Bir aralığın kalınlığını kaldırmak için False anahtar sözcüğünü kullanabilirsiniz. Font nesnesinin daha birçok özelliği vardır. Bu tür şeyleri programlamak istiyorsanız, bunu nasıl yapacağınızı görmek için Makro Kaydediciyi kullanın! Genellikle Makro Kaydedici tarafından oluşturulan kod çok uzundur. Örneğin, Makro Kaydedici, B2 hücresindeki karakterleri kırmızı yaptığımızda ve kalınlaştırdığımızda aşağıdaki kodu oluşturur.

Yazı Tipi

Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler: