ÖZETVERİAL

Excel’de bir ÖZETVERİAL işlevini hızlı bir şekilde girmek için bir eşittir işareti (=) yazın ve bir özet tablodaki bir hücreyi tıklayın.

  1. Önce, aşağıdaki B12 hücresini seçin ve Ege Bölgesi koltuk satış tutarını referans almak için =C6 yazın (pivot tabloda C6 hücresine tıklamadan).
ÖZETVERİAL
  1. Filtreyi yalnızca temmuz ayı satış tutarlarını görmek için kullanın.
ÖZETVERİAL

Not: C6 hücresi artık Ege Bölgesi koltuk satış tutarını değil, İç Anadolu Bölgesi monitör satış tutarını referans alıyor. Bu yüzden ÖZETVERİAL fonksiyonunu kullanacağız.

  1. Filtreyi temizleyin. B12 hücresini tekrar seçin, eşittir işareti (=) yazın ve pivot tabloda C6 hücresini tıklayın.
ÖZETVERİAL

Not: Excel, yukarıda gösterilen ÖZETVERİAL işlevini otomatik olarak ekler.

  1. Filtreyi yalnızca şubat ayı satış tutarlarını görmek için kullanın.
ÖZETVERİAL

Not: ÖZETVERİAL işlevi, Ege Bölgesi koltuk satış tutarını (değer C6 hücresinden B6 hücresine kaymasına rağmen) doğru şekilde gösterir.

  1. ÖZETVERİAL işlevi yalnızca görünür verileri döndürebilir. Örneğin, filtreyi yalnızca temmuz ayı satış tutarlarını görmek için kullanın.
ÖZETVERİAL

Not: ÖZETVERİAL işlevi bir #BAŞV! Hatası gösterir çünkü temmuz ayı içinde ege bölgesine koltuk satışı olmamış.

  1. Aşağıdaki dinamik ÖZETVERİAL işlevi, Ege Bölgesi koltuk satış tutarını döndürür.
ÖZETVERİAL

Not: Bu ÖZETVERİAL işlevinin 6 bağımsız değişkeni vardır (veri alanı, pivot tablo içindeki herhangi bir hücreye başvuru ve 2 alan/öğe çifti). Birinci ve ikinci öğeyi hızlı bir şekilde seçmek için B12 ve B13 hücrelerinde açılır listeler oluşturabilirsiniz.

  1. Aşağıdaki ÖZETVERİAL işlevinin 4 argümanı vardır (veri alanı, pivot tablo içindeki herhangi bir hücreye başvuru ve 1 alan/öğe çifti) ve Ege bölgesi toplam satış tutarını döndürür.
ÖZETVERİAL
  1. Ege bölgesi toplam satış tutarı değişirse (örneğin, bir filtre kullanarak), ÖZETVERİAL işlevinin döndürdüğü değer de değişir.
ÖZETVERİAL

Excel’in bir ÖZETVERİAL işlevini otomatik olarak eklemesini istemiyorsanız, bu özelliği kapatabilirsiniz.

  1. Pivot tablonun içindeki herhangi bir hücreye tıklayın.
  2. PivotTable Araçları – Çözümle sekmesinin, PivotTable grubunda Seçenekler’in yanındaki açılır oka tıklayın ve ÖzetVeriAl Üret seçeneğinin işaretini kaldırın.
ÖZETVERİAL

Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler: