Excel Hakkında Herşey

Çıkarma İşlemi

Bu bölümde Excel'de çıkarma işleminin detaylarını inceleyeceğiz.

1. Örneğin, aşağıdaki formül sayıları çıkarıp bulunduğu hücreye yazar. Eksi işaretini (-) kullanmanız yeterlidir. Unutmayın, her zaman eşittir işareti (=) ile formüle başlanır.

çıkarma işlemi


2. Aşağıdaki formül A2 hücresindeki değeri ve A3 hücresindeki değeri A1 hücresindeki değerden çıkarır.

çıkarma işlemi

3. Görüldüğü gibi, bu örnekte formül oldukça uzayabilir. Formülünüzü kısaltmak için TOPLA fonksiyonunu kullanmanız yeterlidir. Örneğin, aşağıdaki formül A2:A7 aralığındaki değerleri A1 hücresindeki değerden çıkarır.

çıkarma işlemini kısaltmak

Aşağıdaki örneğimizi inceleyelim. B sütunundaki sayıları A sütunundaki sayılardan çıkarmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

4a. İlk olarak, B1 hücresindeki değeri A1 hücresindeki değerden çıkarın.

çıkarma işlemi

4b. Ardından, C1 hücresini seçin, C1 hücresinin sağ alt köşesine tıklayın ve C5 hücresine sürükleyin.

çıkarma işlemi

Şimdi aşağıdaki ekran görüntüsüne bir göz atalım. Bir hücre aralığından sabit bir sayıyı çıkarmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

5a. İlk olarak, A1 hücresindeki değeri C1 hücresindeki değerden çıkarın. Sütun harfinin ve satır numarasının önüne ($A$1) bir adet $ sembolü yerleştirerek A1 hücresine başvuruyu düzeltin.

sabit sayıyı çıkarma işlemi

5b. Ardından, D1 hücresini seçin, D1 hücresinin sağ alt köşesine tıklayın ve D6 hücresine sürükleyin.

sonuç

Not: Formülü aşağı sürüklediğimizde, mutlak referans ($A$1) aynı kalır, göreceli referans (C1) C2, C3, C4 ...vb. olarak değişir.
Paylaş:

Ara

Son eklenen

Diğer Uygulamalarla Etkileşim

Bu bölümde VBA aracılığıyla Word, PowerPoint, Outlook, Adobe gibi uygulamalarla iletişim kurmayı öğreneceğiz. Excel’in dahili yöntem ve meto...